torsdag 30 april 2009

Krockat och får inte komma in till sjukhus.

Min son kom hem strax efter sju nu på morgonen och ropa mamma från hallen, jag satt i morgonrock vid datorn så jag reste på mig och knallade dit.
Där står han med en man i hallen och talar om att han har krockat, i hög fart har han kommit på cyklen och kört in i en bil som korsade körbanan, C uppmärksammade inte att bilen skulle svänga så det small regält.

Mannen var mycket orolig för C för han hade landat på armbågen och bakhuvudet och ville kört C direkt till sjukhus men C ville hem. C har mycket ont i sitt huvud men inget är trasigt ialla fall utanpå.

Vi pratade kort och tog varandras uppgifter sen gick han och jag satte mig i telefonkön till AKUTEN, när jag väl kommer fram så säger jag vad som hänt och då säger en snorkig röst i telefonen
-Har han synförändringar...- Nej säger jag....
-Hör han annorlunda....-Nej säger jag.....
-Kräks han säger rösten....-Nej, han har "bara" en kraftig huvudvärk säger jag.
Jaha säger rösten men då är det inte en kriterie för att få komma in, ge honom en alvedon och så kan han gå o sova en stund.........VA, vadå kriterie????
Pojken har smällt med en bil och landat på huvudet och får inte komma in till sjukhus, vad är detta för sjukvård vi har. Måste det vara synliga, störtblödande sår innan man får komma in?

Jag vet att man kan få huvudvärk av en lättare smäll i huvudet men vet också att slag mot huvudet skall alltid kollas upp även om inte vissa "kriterier" uppfylls, det kan gå mycket illa annar.
Jag är såååå förbannad, förtvivlad och ledsen....men vi får väl bara vänta ut och se vad som händer med pojken under dagen, nu sover han vilket jag också vet att man inte ska direkt efter en smäll i huvudet, men han är jättetrött.

Nu har även gubben kommit hem från jobbet för att finnas här ifall det tillstöter något, han hade visserligen stämplade ut och tog en semsterdag innan vi visste att C inte får komma in för att undersökas.
Nu håller vi bara tummar att det inte blir sämmre.

8 kommentarer:

Tiggy sa...

Bah vad hopplöst! Hade nog kört in ändå och krävt röntgen iaf.
Jag slog i skallen som liten i en stålränna som jag hoppade med huvudet först in i. Den lilla smällen gav mig en liten hjärnskakning. Hade bara ont först och sen kom själva illamåendet, yrslen på kvällen. Mamma vakade över mig som en riktig hönsmamma :P Jag försökte bara lugna henne själv hela tiden.
Hoppas att allt går väl!

Lena50 sa...

Nä vad tråkigt, jag tycker absolut ni ska åka in ändå, smäll mot huvudet är inget att leka med!!
Tänk att det ska vara som på lotteri villken sköterska man träffar på, hade du träffat en annan så kanske ni ftt komma på en gång!!! Hoppas allt går bra!!!!/Lena

Anonym sa...

Jag hade åkt utan att ringa innan, krock är allavarligt. Hoppas det gått bra. Kramar i massor!!!

missFBK/Catarina

Makaon sa...

Hoppas det ordnar sig till det bästa. Hoppas det inte är någon fara och han inte får mer än "ont" i huvudet...

kram kram

sari sa...

hoppas hoppas han mår bättre...jäkla sjukvård..man blir så galen...

Stora lillasyster sa...

Ge Toffe en stor kram! :o)
xoxo

Magnus sa...

Men HAAAAAALLLLLLÅÅÅÅÅÅÅ! Vrför har du inte sagt att du bloggar oxå??????? Fy skäms på sig. Hoppas allt är bra med er?
Hade / Magnus

Anonym sa...

Hur går det med killen? Jag hoppas det inte blev några allvarliga sviter. Ge honom en glass och kram från mig =)

missFBK/Catarina